به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی کشور، روز پنجشنبه 1405/2/3 دکتر ملک‌پور عضو هیأت علمی این مرکز در جلسه شوراي تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزي استان مازندران که با حضور دکتر گل‌محمدی معاون وزیر و رئیس محترم سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزي، دکتر یونسی رستمی استاندار محترم مازندران، دکتر تیموري یانسري رئیس محترم سازمان جهاد کشاورزي استان مازندران و روئسا و مسئولین محترم دانشگاه‌ها و ادارات استان در سال جلسات استانداری برگزار شد، شرکت کرد.

در ابتدای جلسه استاندار مازندران ضمن عرض خوش‌آمدگویی به اعضاء شورای تحقیقات، با بیان اینکه این استان «بهشت ایران» و سرزمین برکت، نجابت و کار عمومی است، گفت: مایه خرسندی است که پس از دو سال، شورای تحقیقات کشاورزی دوباره در استان فعال شده و اگر این شورا پویا، هدفمند و مسئله‌محور عمل کند، می‌تواند فاصله میان اندیشه و مزرعه را از میان بردارد و آینده کشاورزی مازندران را متحول سازد. دکتر یونسی‌رستمی افزود: «پژوهش برای ما یک انتخاب نیست؛ یک ضرورت است.» وی تأکید کرد که تحقیق باید برای مزرعه نسخه بنویسد، به زبان کشاورز سخن بگوید و اثر آن باید در سفره مردم دیده شود. ما به تحقیقاتی نیاز داریم که بهره‌وری را افزایش دهد، مکانیزاسیون را توسعه دهد، ضایعات را کاهش دهد، صنایع تبدیلی را تقویت و از خام‌فروشی جلوگیری کند و مسیر صادرات را هموار سازد. به گفته او، هر پژوهشی که مسئله‌ای از تولید حل نکند «هنوز به مقصد نرسیده است». وی همچنین ترویج کشاورزی را مهم‌ترین حلقه اتصال علم و عمل دانست و افزود: اگر یافته‌های علمی در قفسه‌ها بماند، کشاورزی منتظر نخواهد ماند. هنر ترویج آن است که دانش را از اتاق جلسات به دل مزرعه ببرد و از ایده، ثروت بسازد. وی از وزارت جهاد کشاورزی خواست نگاه ویژه‌ای به مازندران داشته باشد و افزود: این استان ظرفیت آن را دارد که پایلوت کشاورزی هوشمند، دانش‌بنیان و صادرات‌محور کشور باشد.

دکتر یونسی‌رستمی با تأکید بر همراهی کامل استانداری مازندران با بخش پژوهش و ترویج گفت: از تحقیقات کاربردی، شرکت‌های دانش‌بنیان، توسعه زنجیره ارزش و طرح‌های نوآورانه با تمام توان پشتیبانی خواهیم کرد. ما باور داریم مدیر موفق کسی است که صدای مزرعه را بشنود و تصمیم را بر پایه واقعیت میدان بگیرد.

در ادامه دکتر گل‌محمدی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، با اشاره به نقش این سازمان در تحول بخش کشاورزی کشور گفت: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، شاهد افزایش ۵۰۰ درصدی تولید در تمامی عرصه‌های کشاورزی بوده‌ایم و سازمان تات یکی از ارکان اثرگذار این مسیر بوده است.

گل‌محمدی با تشریح توانمندی‌های زیرساختی سازمان تات افزود: اکنون ۸۵ درصد منابع ژنتیکی کشور و بیش از ۹۸ درصد هسته اولیه بذور زراعی در اختیار و مدیریت این سازمان قرار دارد. او تأکید کرد که علی‌رغم تغییرات اقلیمی و چالش‌های ناشی از آن، هیچ کمبودی در تولیدات کشاورزی کشور احساس نمی‌شود؛ موفقیتی که به گفته وی حاصل پژوهش‌های مسئله‌محور، ارتقای آموزش و تلاش‌های مستمر همکاران سازمان تات است .

رئیس سازمان تات با توجه به شرایط آب‌وهوایی و پیامدهای تغییر اقلیم، لزوم تمرکز بر ظرفیت‌های سه استان شمالی را یادآور شد و تصریح کرد: این استان‌ها می‌توانند بخشی از چالش‌های تولید در سایر مناطق کشور را جبران کنند. گل‌محمدی با قدردانی از مدیریت علمی استاندار مازندران، فراهم بودن زمینه افزایش بهره‌وری و رشد اقتصادی در بخش کشاورزی این استان را مورد تأکید قرار داد.

او همچنین از نامگذاری سال جاری به‌عنوان «سال آموزش و ترویج» در سازمان تات خبر داد و گفت: در این چارچوب، شش محصول زراعی به‌عنوان پایلوت انتخاب شده‌اند که در قالب مزارع الگویی و ترویجی در سراسر کشور کشت می‌شوند. گل‌محمدی افزود: نخستین مزرعه الگویی ترویجی کشور امروز در روستای پنبه‌چوله ساری افتتاح می‌شود که هدف آن تعمیم فناوری‌های نوین، ارتقای بهره‌وری و پیوند مؤثر پژوهش با مزرعه است.

در پایان این نشست، بر تداوم تقویت ارتباطات علمی، گسترش شبکه‌های ترویجی، و استفاده هدفمند از ظرفیت‌های ژرم‌پلاسم و بذر برای پایداری تولید و امنیت غذایی تأکید شد.