به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی کشور خانم دکتر نجار لشگری، رئیس مرکز در جلسه 344 شورای تحقیقات کشاورزی استان مازندران که از ساعت 10 لغایت 13:30 روز پنج شنبه 12 تیر 1399 در مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران واقع در شهرستان آمل برگزار گردید، شرکت نمود. در این جلسه معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مازندران و هیأت همراه، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران، مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران، نمایندگان حوزه های انتخابیه ساری و میاندرود، بابل، آمل، نور و محمود آباد، رئیس و معاونین پژوهش، فناوری و انتقال یافته ها- برنامه ریزی و پشتیبانی و آموزشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران، مدیر عامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادارات برنج ایران، رئیس پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری کشور، رئیس معاونت مؤسسه تحقیقات برنج کشور-آمل، رئیس مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز و رئیس پژوهشکده اکولوژی دریای خزر و اصحاب رسانه حضور داشتند. در ابتدا حجت الاسلام حاجی پور، مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران اظهار داشت تحقیقات سرمایه است و باید شناخته شود و اگر مورد حمایت و مراقبت قرار نگیرد خسارت سنگینی را به همراه خواهد داشت. باید توجه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسئولین استان مازندران به جایگاه تحقیقات بیشتر شود. تولید کنندگان حوزه کشاورزی و منابع طبیعی باید بازوی تحقیقاتی و ترویجی داشته باشند و به نقش و جایگاه مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادارات برنج ایران در حوزه صادرات برنج و اقتصاد کشور اشاره نمود. در ادامه دکتر گل محمدی، رئیس پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری کشور، دکتر عرفانی، رئیس معاونت مؤسسه تحقیقات برنج کشور-آمل، دکتر نصراله زاده، رئیس پژوهشکده اکولوژی دریای خزر و دکتر رمضانپور، رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران، دکتر یزدانپناه، مدیر عامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادارات برنج ایران به معرفی توانمندی ها و دستاوردهای حوزه تحت مدیریت خود پرداختند. سپس خانم دکتر نجار لشگری، به ارائه گزارشی شامل: تاریخچه مرکز، اهداف تأسیس مرکز، جایگاه مرکز در سطح ملی و منطقه ای، امکانات، توانمندی ها و دستاوردهای شاخص مرکز از بدو تأسیس، پروژه های قابل رونمایی سال 1399 (واگذاری پیش مولدین قزل آلای رنگین کمان شناسنامه دار با سلامت بالا به مراکز تکثیر و معرفی 50،000 ماهی آزاد دریای خزر سازگار با آب لب شور جهت معرفی به قفس های دریایی)، اقدامات انجام شده مرکز در حوزه یاوران تولید و محققین معین و اولویت های پژوهشی سال 1399 مرکز پرداخت و طبق نظر مهندس خیریانپور، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مازندران گزارش جداگانه ای در خصوص اقدامات انجام شده و دستاوردهای فاز اول "طرح کلان ملی تولید ماهی قزل آلای رنگین کمان عاری از عوامل بیماریزای خاص (SPF) در کشور و قطع وابستگی به کشورهای خارجی" و اقدامات انجام شده در فاز دوم طرح ارائه نمودند و در همین راستا مهندس خیریانپور هم به اهمیت و جایگاه مرکز در سطح ملی و استانی و اهمیت تولید محصولات SPF قزل آلا همانند مرغ لاین اشاره نمودند. در ادامه دکتر حاجی پور، نماینده مردم آمل، دکتر کریمی فیروزجایی، رئیس مجمع نمایندگان استان مازندران و نماینده مردم بابل، دکتر فرزانه، نماینده مردم نور و محمودآباد و دکتر زارعی، نماینده مردم ساری و میاندرود و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به ظریفیتهای استان در حوزه کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری و مشکلات و نیازمندی های تولیدکنندگان استان اشاره نمودند و خواستار همراهی بیشتر محققین با تولیدکنندگان به منظور رفع مشکلات آنها و افزایش تولید شدند. در خاتمه معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مازندران از سوی استاندار مازندران از مجموعه تحقیقاتی استان مازندران تشکر کردند و به موارد زیر اشاره نمودند: جهش تولید از نظر کمی و کیفی، ارقام جدید در حوزه باغبانی، اصلاح دام، اصلاح بذر در حوزه زراعت، نقش مهم اداره استاندارد در حوزه کشاورزی، تجاری سازی، اقتصادی نمودن زندگی روستایی، استفاده از تکنولوژیهای جدید، استفاده از ظرفیت پارک های علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان، اهمیت پایانه های صادراتی، توجه به پایانه رومات گستر، تمرکز کارخانه های شالیکوبی استان روی برنج قهوه ای، بسته بندی، برندسازی، انبارداری، سورتینگ، اسکنر، صنایع تبدیلی، فرآوری، تولید ماهیان قزل آلا SPF که جزء طرح های جهش تولید استان است و ورود سرمایه گذار خصوصی در فاز دوم طرح، استفاده از ظرفیت اتحادیه اوراسیا، تمرکز روی آب بندان ها از منظر پرورش ماهی، آبیاری و توریستی، زراعت چوب و استفادهاز ظرفیت تحقیقات در مسیر اجرا برای تولید بیشتر و کیفی تر.